About Me

My photo
i like sopping,,swimming,,hang out,,holiday,,chat

Monday, May 23, 2011


  • jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendo’akannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.
  • Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. ItulahCinta …
  • Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba.
  • Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.
  • Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.
  • Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan di benakmu itu sekarang selagi ada hayatnya. INGAT CERITA “LOVE IS CINTA!”
  • Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurnia tersebut.
  • Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu menjadi emas, keruh menjadi hening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat.
  • Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
  • Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut, tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.
  • Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu, hanya untuk mengetahui baahwa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.
  • Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna penyesalan kerana perginya tanpa berkata lagi.
  • Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.
  • Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.
  • Hati-hati dengan cinta, kerana cinta juga dapat membuat orang sihat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kayamenjadi miskin, raja menjadi budak, jika cintanya itu disambut oleh para pecinta PALSU.
  • Kemungkinan apa yang kamu sayangi atau cintai tersimpan keburukan di dalamnya dan kemungkinan apa yang kamu benci tersimpan kebaikan di dalamnya.
  • Cinta kepada harta ertinya bakhil, cinta kepada perempuan ertinya alam, cintakepada diri ertinya bijaksana, cinta kepada mati ertinya hidup dan cinta kepada Tuhan ertinya Takwa.
  • Lemparkan seorang yang bahagia dalam percintaan ke dalam laut, pasti ia akan membawa seekor ikan. Lemparkan pula seorang yang gagal dalam bercinta ke dalam gudang roti, pasti ia akan mati kelaparan.
  • Seandainya kamu dapat berbicara dalam semua bahasa manusia dan alam, tetapi tidak mempunyai perasaan cinta dan kasih, dirimu tak ubah seperti gong yang bergaung atau sekedar canang yang gemericing.
  • Cinta adalah keabadian … dan kenangan adalah hal terindah yang pernah dimiliki. Tetapi jika ianya pahit, lupakanlah segera!!
  • Siapapun pandai menghayati cinta, tapi tak seorangpun pandai menilai cintakerana cinta bukanlah suatu objek yang bisa dilihat oleh mata kasar, sebaliknyacinta hanya dapat dirasakan melalui hati dan perasaan.
  • Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dahsyatnya cinta.
  • Cinta sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak mengubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temui didalam dirinya.
  • Kamu tidak akan pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. Namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.
  • Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cintaadalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.
  • Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperolehJika saja kehadiran cinta sekedar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.
     

till then,

chaww!!

Sunday, May 22, 2011

i lurv u bie


I love you
you don't understand
how I feel, well
let me tell you.

I will do anything
in this world for you
I just can't let you go.

You are the most important
person in my life next
to my flesh.

On and off for 5 years
is a long time.....
to love someone so much.

I love you with all my
heart, nothing can
change that.

Me and You are meant
to be. You are the best

You make me feel as
if I need you to live.

I need you in my life
my life. I am addicted to
you like a drug.

This love here
is unconditional it will
never end.

resentful

 ya allah! heart disease when I heard it all. I do not think him made ​​me like this. Now, I do not know what should I do? i really loving him. but why he did not love me? 5 months I was with him couple. really can not accept all this. Because really hurt my heart him  made ​​me like this. :'( 

Saturday, May 21, 2011

yieyie n putri izzati

atikah , putri n haida


atikah n yieyie

yieyie n puteri


:nie tyme kiterunk pergy corus hotel n wangsa walk . hehhee . pukul 6lebih kiterunk bangun .. kiterunk pegy corus hotel  krna kiterunk semua menyertai undian hot n era Fm . after balik dari corus hotel , kiterunk jalan3 kat ampang park  pastuh kiterunk pegy wangsa walk . sampai je Wangsa Walk , kiterunk pegy lunch kat Auntie Kopitiam , makanan nye enak sagad . lepas makan kiterunk karoake at Superstar . best nye tyme nie , mmg ta puas lorhh , next tyme kite pegy lagi k . best lha kuar ngan korunk <3

Friday, May 20, 2011

webbie with my beloved frenzs be4 sleep

atikah aliya , puteri ezzati , yieyie azman

yieyie , atikah , puteri

atikah aliya n yieyie


: best nye webbie ngan korunk . happy aku , tapi sayang haida ta ade :( . kalo haida ade lagi happy giler an . hmm . !! hehehehe . da lha tyme nie korunk sleep umah aku . hehe . len kali kita webbie lagi ea makesure haida ade . hehehe . sayang korunk <3

Sunday, May 15, 2011

~grrrr~

now I think the relationship me and him not as before !! aku tengok hubungan aku ngan dye makin jauh .  I really want my relationship with him other kinds of people but i can not cos there are people want to destroy our relationship. i don't know why ! sometime we are fighting the cause minor problems. this very hurt heart to me . 

who say by selena gomez

video


I wouldn't want to be anybody else 

( Hey! ) 

You made me insecure 
Told me I wasn't good enough 
But who are you to judge 
When you're a diamond in the rough 
I'm sure you got some things 
You'd like to change about yourself 
But when it comes to me 
I wouldn't want to be anybody else 

Na na na na na 
Na na na na na na 
I'm no beauty queen 
I'm just beautiful me 

La na na na na na na na na! 
La na na na na na na na na! 

You've got every right 
To a beautiful life 
( C'mon! ) 


Who says 
Who says you're not perfect 
Who says you're not worth it 
Who says you're the only one that's hurting 
Trust me 
That's the price of beauty 
Who says you're not pretty 
Who says you're not beautiful 
Who says 

[Selena Gomez - Verse 2] 

It's such a funny thing 
How nothing's funny when it's you 
You tell 'em what you mean 
But they keep whiting out the truth 

It's like a work of art 
That never gets to see the light 
Keep you beneath the stars 
Won't let you touch the sky 

[ From: http://www.metrolyrics.com/who-says-lyrics-selena-gomez.html ]


La na na na na na na na na! 
La na na na na na na na na! 

I'm no beauty queen 
I'm just beautiful me 

La na na na na na na na na! 
La na na na na na na na na! 


You've got every right 
To a beautiful life 
C'mon 

[Chorus] 

Who says 
Who says you're not perfect 
Who says you're not worth it 
Who says you're the only one that's hurting 
Trust me 
That's the price of beauty 
Who says you're not pretty 
Who says you're not beautiful 

Who says 
Who says you're not star potential 
Who says you're not presidential 
Who says you can't be in movies 
Listen to me, listen to me 
Who says you don't pass the test 
Who says you can't be the best 
Who said, who said 
Won't you tell me who said that 
( Yeah, WHO SAID!? ) 

Who says 
Who says you're not perfect 
Who says you're not worth it 
Who says you're the only one that's hurting 
Trust me 
That's the price of beauty 
Who says you're not pretty 
Who says you're not beautiful 
Who says(x2)

my dream

i want this phone  . if i get this phone , i will take care this phone . hmm . hehehe . bile lha mau dapat this phone . if get , i na tukar warna pink . hehe like ladies . 


i want meet selena gomez if i can . yieyie minat gile dye nie ., hehehe . if can meet her , i want hug her puas3 . heehhe . nape lha kau comey sagad , beruntung justin bieber dapat kau . ILYSM selena gomez . <3


Saturday, May 14, 2011

~ 14.5.2011 pavi ~


best nye tadi ley lepak ngan kawan3 aku at pavi . hilang rase bosan . hehe . layan korunk tadi ley jadi gile aku sekejap , apetah lagi layan adeq aku si adam . hahaha memang penat gile . perhh malu siot , da lha jumpa dak3 taman selayunk n dak3 sentul . gile !!! malu aku dibuat nye . walau mcm mana pon thanks wat aku happy ,. aku syg korunk <3 yul , omey , kenet n syeri <3 heheh ilysomuch . nanty if free , kite hang lagi k :)

Saturday, May 7, 2011

kerana betina tuh kiterunk clash

  asl kau jadi mcm nie weyhh . kau da wat aku betul3 saket aty lha . if kau na sagad kat dye amek lha , aku ta kesah but jujur lha . aku ley terima . aku just sound k , bukan nye pukul . hmm . :'( , kau rela minta clash ngan aku demi dye . nampak sgad kau suka kat dye weyhh . aku ta pernah pon 'ily' ngan dax3 aku . kau siap 'luv u' ngan NADRAH NAD . saper ta saket aty . aku malas na panjangkan citew . aku harap kau happy ngan keputusan kau k :( . take care yawp . ILUVYOUSOMUCH...MUACHHHHH

Friday, March 4, 2011

about someone :)

weyy,,
why i cant forget him?? yieyie xmau ingat da siapa dye..
why dye always ade in my mind? adoiii ,, yieyie xtau na wat camne untuk forget him 4ever..
please help me!! yieyie tau dye bukan sesuai 4 yieyie .. dye tuh baik !!
yieyie dah janji ngan diri yieyie ,, na lupa kan si dye ..
ermm !! :'( .. yieyie sedih sangat cos xley lupa kan dye . yieyie xmau dye terus cari yieyie ..
yieyie xmau .. yieyie dah bosan idup couple .. yieyie na single sampai abes SPM (:

Wednesday, February 23, 2011

adeQ elisya

adeQ ,,


akak minta maaf k if akak ada wat salah kat adeQ ,,
akak ngan kak raja xade niat pon na tinggal adeQ,,
lagi pon kiterunk tengok adeQ ngan Dila happy sangat ..
sO, kiterunk xmao hancur an kebahagian adeQ ..
tapi sejak3 nie adeQ banyak berubah ,,
adeQ xmacam dulu lagi,, sejak kehadiran Dila ,,
adeQ langsung xamek tau hal kiterunk :'( ,
sebab tuh kiterunk terpaksa tinggal adeQ ..
kiterunk sayang sangat kat adeQ ,, kiterunk sedar ,,
kiterunk jahat ngan adeQ n kiterunk xley wat adeQ happy ..
just Dila jewp ley wat adeQ happy an?
kiterunk harap adeQ happy ngan Dila k :) adeQ jaga diri tau ..
lurv u sayang :( from : kak raja n akak

ainz zarry



                                                heyy , nie pon bestie aku jugak ,,
                                name dye raja ain zahariah .. kiterunk dalam facebook..
          heyy mokkk ,, aku pon sayang kat kau .. kau da banyak tolong aku .. huhuhu
                        kau selalu ade if aku masalah .. :P . kau nie cute , baik n macam3
                                         lurv u so much gemok !!!!!!!!!!!

yieyin halid

                                                   heyy ,, nie mytwin :)
                         name dy 'yieyin halid' k .. aku sayang sangat kat dye..
                            aku kenal dy ,, since form3 cos kiterunk satu scholl
                                at smk puchong batu 14.. huhuhuhu ..
                         : heyy mokkk !! kau laa bestie aku yang comel,, baik ,, n
                              macam3 la .. hehe ,, aku happy sangat dapat kawan mcam
                           kau sayang !!! muahhhh mytwin .. lurv u n miss u ..

Saturday, February 19, 2011

kawan2 ku

now ,, kawan-kawan aku sangat penting bagi aku cos kawan-kawan aku ade keluarga baru aku .. aku hanya ade dyerunk jewp .. hanya dyerunk tempat aku luahkan semua perasaan aku ,, tempat aku mengadu semua masalah aku .. hanya dyerunk jewp ley tolong aku .. aku akan happy if kawan-kawan aku happy .. if dyerunk semua sedih ,, aku pon akan sedih .. aku xakan happy tanpa kawan-kawan aku .. :) .. 
aku sayang sangat kat korunk ,, aku xpernah lupa kat korunk :)
I LURV U SO MUCH

my beloved friends

my beloved friends
sayang korunk weyhhh

my exboyfie

my exboyfie
ashraf , aizad , syafiq , kaer , boy n sheryzan